Architektura i nowoczesne budownictwo – AD Round Up: Remont Część VII

Wszystkie projekty od połowy 2009 r.
Dla naszej siódmej selekcji wcześniej istniejących budynków renowacyjnych.
Sprawdź je wszystkie po przerwie.
Palomar Welcome Center / Johnsen Schmaling Architects Jako zapowiedź rozwoju na dużą skalę mającego na celu certyfikację LEED, Palomar Welcome Center wykorzystuje opuszczony parterowy budynek magazynowy na skraju przebudowanego przez Park Milwaukee Parku Wschodniego.
Obszar, miejska pustynia dawniej zajmowana przez niedostatecznie wykorzystaną autostradę, ma zostać przekształcony w Palomar District, serię projektów wielofunkcyjnych, które połączą miasto z sąsiednimi dzielnicami (czytaj dalej.) Anglesea House / Andrew Maynard Architects Dla architektów Andrew Maynard.
najnowszy projekt, dom letniskowy w Anglesea VIC, klienci.
wymóg był prosty: więcej miejsca dla ich rosnącej i starzejącej się rodziny.
Mając na uwadze potrzeby klienta, Andrew Maynard Architects postanowił stworzyć wielopokoleniowy dom wakacyjny, którego wszechstronność pozwala na zamieszkanie jednocześnie wszystkim członkom dalszej rodziny.
(czytaj więcej.) Studio Architektury w Cizur Menor / AH Asociados Konieczne było wyeliminowanie dywizji w celu uzyskania wolnego miejsca na obu piętrach: biura i pracowni architekta.
Wewnątrz tej wolnej przestrzeni widoczna jest już istniejąca struktura i elementy, które zostały odpowiednio naprawione i pomalowane, i dodają ponadczasową charakterystykę, która kontrastuje z nowymi elementami (czytaj dalej.) Hidden House / Standard Hidden House znajduje się na pogodnym 7-hektarowe miejsce (w Glassell Park, gdzie brukowana droga kończy się na starym, ręcznie pisanym znaku oznaczającym wejście do Ukrytej Doliny .) Nieruchomość, do której można się dostać tylko drogą polną o długości 800 m, oferuje rozległe widoki miasto, ale wydaje się światem oddalonym od Los Angeles w tym samym czasie (czytaj więcej.) Obszar roboczy w byłym bunkrze węglowym / BAAS Przestrzeń znajduje się na parterze bloku mieszkalnego, w którym znajdował się jeden z ostatnich bunkrów węglowych w Barcelonie.
Wysokość wewnętrzna, około 2,5 metra pod poziomem ulicy, pozwoliła na zbudowanie antresoli z metalu i drewna na poziomie dostępu, wykorzystując naturalne nachylenie ulicy (czytaj dalej.)
[przypisy: pustak max wymiary, porotherm dryfix, piorunochron aktywny ]

Powiązane tematy z artykułem: piorunochron aktywny porotherm dryfix pustak max wymiary