Komercyjne zastosowanie blatów

width=300Lokale gastronomiczne to miejsca, w których każdy sprzęt i przedmiot znajdujących się w kuchni, ulega w wyniku częstej eksploatacji szybkiemu zużyciu. Dlatego też właściciele restauracji, będąc na etapie zakupu wyposażenia niezbędnego do tworzenia potraw, decydują się na produkty wykonane z trwałych materiałów. W ten oto sposób, do łask przedsiębiorców, powróciły stare pale fundamentowe. Nie ma co ukrywać, zbudowanie z nich kuchni jest stosunkowo drogie, jednakże nie podlegają one częstym wymiarom. Dzięki twardej i wytrzymałej powierzchni, możliwe jest krojenie wszelakiego rodzaju mięs czy warzyw, bez konieczności stosowania dodatkowych desek. Ich celem zawsze była ochrona posiadanego blatu przed uszkodzeniem, czy powstaniem trwałych i głębokich rys w strukturze. W branży gastronomicznej równie istotny jest łatwy proces czyszczenia i konserwacji posiadanych obiektów. Wszystkie powierzchnie granitowe znane są w publicznej opinii z łatwości ich czyszczenia. Nie jest konieczne posiadanie specjalnych środków chemicznych,  wystarczy woda z kroplą płynu do mycia naczyń.

Powiązane tematy z artykułem: pale fundamentowe