Architektura i nowoczesne budownictwo – Beirut Observatory / ACCENT DESIGN GROUP

Przylegający do centralnej arterii komunikacyjnej miasta Bejrutu i usytuowany w węźle dwóch tkanin miejskich, ten projekt negocjuje kwestie skali, różnorodności jednostek, widoków i przepisów dotyczących zagospodarowania przestrzennego.
Skumulowane szklane pudła wyłaniają się z masy, która jest umiejscowiona w celu maksymalizacji powierzchni do zabudowy.
Poruszające się balkony i tarasy nawiązują do charakteru starej miejskiej tkaniny, tworząc pionową dzielnicę z panoramicznym widokiem na centrum, miasto i morze.
Cieniowane żaluzje zapewniają ulgę od obfitego wschodu i zachodu słońca, tworząc strefy prywatności na zewnątrz i ułatwiając zielony ekran.
Położone na skraju rozwoju i rozgraniczenia, projekt zaciera linie, jednocześnie wprowadzając innowacje w typologii wieżowców w Bejrucie.
rendering Architekt: ACCENT DESIGN GROUP Lokalizacja: Beirut, Lebanon Główny architekt: Elie ABS Zespół projektu: Charbel KARAM, Ahmad KHOJA, Projekt Petia RATZOV Obszar: Plany utylizacji 11 000 m2 + plany elewacji + analiza modeli planów analizy
[podobne: kamień elewacyjny, Schody z granitu, Depaletyzatory ]

Powiązane tematy z artykułem: Depaletyzatory kamień elewacyjny Schody z granitu